Huopakatot

Huopakattoremontit huolellisesti ja perinteitä kunnioittaen

Huopakatto on vanha ja perinteinen kattomateriaali, jota on käytetty vuosisatojen ajan. Ammattilaisemme ovat erikoistuneet erilaisten huopakattojen kunnostamiseen ja remointoimiseen. Teemme huopakattoremontteja saumoista liimautuville ja hitsattaville kumibitumikatteille. Huopakattoremontit onnistuvat kolmio-rimakatoille perinteitä kunnioittaen. Huopakattoremontteja teemme pääasiassa Oulun seudulla, mutta tarpeen vaatiessa myös muualla Suomessa.

Komea ja hiljainen huopakatto

Huopakatto toimii esimerkiksi erinomaisesti erilaisilla arvokatoilla, hirsihuviloissa, mökeillä ja omakotitaloillakin. Huopakatto on hyvin hiljainen katto, joka kuitenkin on yhtä aikaa näyttävä. Huopakatot ovat kehittyneet merkittävästi viimeisten vuosikymmenten aikana, jonka vuoksi nykyään huopakatot kestävät jopa yli 40 vuotta. Nykyiset huopakatot pysyvät muodossaan ja joustavat sään sekä lämpötilan mukaisesti. Esimerkiksi kumibitumia sisältävä bitumikermi kiinnittyy lujasti kattopintaan. Sen ominaisuuksiin kuuluvat hyvä tarttuvuus, kosteuden eristyskyky, kemiallinen kestävyys ja myrkyttömyys.

Tasakattoinen huopakatto ja aluskatteeton palahuopakatto

Yleisimmin ongelmia ilmenee tasahuopakatoilla ja aluskatteettomilla palahuopakatoilla. Tasakatoille suosittelemme parhaana ratkaisuna hitsattavaa kumibitumihuopaa ja aluskatteettomille palahuopakatoille taas löytyy monia eri vaihtoehtoja. Palahuopakatto on hyvä vaihtoehto mutkikkaille kattomuodoille, koska se taipuu juuri katon muotojen mukaisesti. Haasteista huolimatta huopakatto on toimiva ratkaisu myös tasakatoilla. Lyhyesti sanottuna huopakatto sopii kaikille kattotyypeille kaltevuudesta ja muodoista riippumatta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää